Nieuws

Programma Zomerconcerten 2020 bekend

22 mei 2020

Zondagmiddag 12 juli: "electronic sound" door Monika Kazmierczak (Polen) - (aanvang 14.30 uur)

Zaterdagavond 8 augustus: carillon, zang en accordeon door Merle Kollom, beiaardier (Estland), German Gholami, tenor (Spanje) en Jaak Lutsoja, accordeon (Noorwegen) (aanvang 19.00 uur)

Zondagmiddag 13 september: "electric sound" door Jan Verheyen (Belgie) - (aanvang 14.30 uur)

Zaterdagavond 10 oktober: carillon en koperblazers door stadsbeiaardier Marcel Siebers en Koperkwartet Venlo (aanvang 19.00 uur)

 

Nadere informatie over de concerten en de muzikanten volgt nog. De concerten zijn te beluisteren in het Rosarium (achter de St. Martinuskerk), op het terras van Cafe Prins Bernhard in de Kleine Kerkstraat of in de tuin van cafe Brouwersplaats op de Parade.

De verrichtingen van de beiaardier zijn ook te volgen op een tv-scherm beneden in de kerk. 

 

 

 

 

Over Stichting "Het Venloos Carillon"

"UNESCO" Immaterieel Erfgoed

Stichting "Het Venloos Carillon" zet zich in voor het instandhouden van het Venloos Carillon. Deze doelstelling valt in het actuele beleidsplan uiteen in de volgende onderdelen:

  1. zorgen voor draagvlak bij politiek en burger
  2. zorgen voor een betere toegankelijkheid van de Martinustoren
  3. zorgen voor een aantrekkelijk programma van bespelingen van het carillon

 

 

Wordt vriend!

Voor slechts 15 euro per jaar bent u Vriend van het Venloos Carillon. Naast het mooie gevoel dat u daarmee een bijdrage levert aan de instandhouding van dit unieke instrument, krijgt u van ons op een door u zelf te kiezen dag (uw verjaardag? Uw trouwdag?) een door uzelf te kiezen muzieknummer uit het repertoire van het carillon. Vrienden van het Carillon kunnen bovendien tegen gereduceerd tarief de toren beklimmen!

Doet u mee? Meld u vandaag nog aan! Stuur een mail naar stadsbeiaardier Marcel Siebers (vrind@venlooscarillon.nl) en u bent Vriend van het Venloos Carillon!

Gemeente Venlo

 

Contact

Postadres: Roermondseweg 144, 5935 AD Steyl

Bezoekadres: Grote Kerkstraat, 5911 CG Venlo

E-mail: via formulier